Aanbieding!

Eames Vitra dsw-stoel

175,00

Van het gevormde kunststof glasvezel serie, de afgekort Eames DSW-stoel staat voor Dining (D) hoogte, Side (S) stoel, op Wood (W) onderstel. Tegenwoordig is het een van de meest herkenbare meubelontwerpen van de moderne tijd. Het alternatief PSW was voor de Pivoterende (P) variant.

De DSW is een van de meest gewilde basistypen geworden die voor de stoelenserie zijn geproduceerd, misschien grotendeels vanwege het aantrekkelijke visuele uiterlijk dat gericht was op de thuismarkt, in tegenstelling tot sommige die meer commerciële toepassingen hadden. Het was echter niet altijd zo! De basis van de Eames DSW-zijstoel kampte feitelijk met problemen en het ontwerp werd al vóór het midden van de jaren vijftig verlaten. Door de gewichtsdruk die door hout (in tegenstelling tot metaal) beweegt, zouden de poten versplinteren, of erger nog, barsten en breken. Het aantal retourzendingen was simpelweg onaanvaardbaar en Herman Miller stuurde de deuvelbasis naar het archief!

De DSW was een van de originele onderstellen van de kunststof bijzetstoelen en werd als optie naast de Eiffel uitgebracht DSR en de X-Base (DSX) vierpotige kant eames chair.

 

NaamVitra Eames DSW

leesmaatjesKarel Eames

ProducentVitra

Productie periode2013

Style ontwerp uit het midden van de eeuw

Conditiegoed

Materialenkunststof, hout, staal

Kleurzwart

2 op voorraad

Heeft u een vraag of wilt u een transportofferte?


    Delen