Telos Krakau Polen APK geluid aangedreven telefoon

Verkocht

Telos Krakow, APK secundaire set, telefoon met geluid

aan de muur gehangen / gemonteerd

gegoten metaal met veel patina

Er is iets vreemds: een door geluid aangedreven telefoon. Het heeft geen stroom nodig, alleen een directe verbinding met een andere telefoon met geluid of een klein netwerk van telefoons met geluid. 

“Geluidsgestuurde telefoons, handsets of headsets bevatten elektromechanische transducers die stem direct omzetten in elektrische energie. Dit signaal wordt naar een tweedraadslijn gestuurd en aan de andere kant weer omgezet in spraak. De telefoons hebben geen batterijen, versterkers of voedingen nodig, zenden geen elektromagnetische of radiofrequente interferentie uit, bieden de gebruiker geen gevaar voor schokken en zijn toch in staat om duidelijke spraakcommunicatie over afstanden tot vijf mijl uit te zenden.” (tekst door Dynalec)  

Deze werden (en worden nog steeds) gebruikt in situaties waar stroomuitval veel voorkwam en het absoluut noodzakelijk was dat mensen nog konden communiceren. Fabrieken, tunnels, kolenmijnen en op boten. Ook na plaatsing waren er geen verdere kosten, deze zijn zeer onderhoudsarm en gaan lang mee. 

Wat eruitziet als een handslinger voor een kleine generator, is een aan-uitschakelaar (er zijn geen cirkelvormige krassen van mensen die de afgelopen 50 jaar wegzwenken). Met de draaiknop selecteert u naar welke locatie u wilt bellen.

industrieel, vintage, retro, telefoon
schip, maritiem, decoratief, object, decor
oude, ruige, ruige, stoere werkomgeving

telefoon is 14 cm diep, met hoorn 20 cm

NaamAPK

ProducentTelos Krakau

DesignPeriode1950s

Productie periode1950s-1960s

OorsprongPolen

Naamsvermelding_Marksgeëtiketteerd

Style industrieel, wijnoogst

Conditiegebruikt

Materialenmetaal

Kleurgrijs

Maatstandaard

Breedte20

Diepte20

hoogte40

VERKOCHT

Heeft u een vraag of wilt u een transportofferte?


    Delen