Telos Krakau Polen APK geluid aangedreven telefoon

195,00

Telos Krakow, APK secundaire set, telefoon met geluid

muur opgehangen / gemonteerd

gegoten metaal met veel patina

Er is iets vreemds: een telefoon met geluid. Het heeft geen stroom nodig, alleen een directe verbinding met een andere telefoon met geluid, of een klein netwerk van telefoons met geluid. 

“Telefoons, handsets of headsets met geluidsbesturing bevatten elektromechanische transducers die spraak rechtstreeks in elektrische energie omzetten. Dit signaal wordt naar een tweedraads lijn gestuurd en aan de andere kant weer omgezet in spraak. De telefoons hebben geen batterijen, versterkers of voedingen nodig, zenden geen elektromagnetische of radiofrequente interferentie uit, bieden de gebruiker geen gevaar voor schokken en zijn toch in staat om duidelijke spraakcommunicatie over afstanden tot acht kilometer uit te zenden. " (tekst door Dynalec)  

Deze werden (en worden nog steeds) gebruikt in situaties waarin stroomstoringen veel voorkwamen en het noodzakelijk was dat mensen nog steeds konden communiceren. Fabrieken, tunnels, kolenmijnen en op boten. Ook waren er na installatie geen verdere kosten, deze zijn zeer onderhoudsarm en gaan lang mee. 

Wat eruitziet als een handslinger voor een kleine generator, is een aan / uit-schakelaar (er zijn geen circulaire krassen van mensen die de afgelopen 50 jaar wegzwengelen). De draaiknop is om te selecteren welke locatie je wilt bellen.

industrieel, vintage, retro, telefoon
schip, maritiem, decoratief, object, decor
oude, ruige, ruige, stoere werkomgeving

telefoon is 14 cm diep, met hoorn 20 cm

NaamAPK

ProducentTelos Krakau

DesignPeriod1950s

Productie periode1950s-1960s

OorsprongPolen

Attribution_Marksgeëtiketteerd

stijlindustrieel, vintage

Voorwaardegebruikt

Materialenmetaal

Kleurgrijs

Maatstandaard

Breedte20

Diepte20

hoogte40

1 op voorraad

Heeft u een vraag of heeft u een transportofferte nodig?


    Deel

    Misschien vind je dit ook leuk ...