Inlegtafel The Firebird en Princess Vasilisa

495,00

Inleg salontafel The Firebird en Princess Vasilisa

Russisch sprookje met mythische vuurvogel gevisualiseerd in inlegwerk

verschillende houtsoorten, dikke lak

gemarkeerd met "Kurban" Productions

dit wordt vaak afgedaan als kitsch, maar het vakmanschap is adembenemend

afmetingen: 62 D x 116 B x 55 H cm
blad dikte: 3,7 cm

afgebeeld

Uit Wikipedia:
Een koninklijke jager vond een veer van de vuurvogel en, hoewel zijn paard hem ervoor waarschuwde, raapte hem op. De koning eiste dat hij hem de vogel zou brengen. De jager ging naar zijn paard, die hem opdroeg te eisen dat maismaten over de velden zouden worden verspreid. Hij deed het en de vuurvogel kwam eten en werd gepakt. Hij bracht het naar de koning, die zei dat hij, omdat hij dat had gedaan, nu prinses Vasilisa moest brengen om zijn bruid te zijn. Het paard liet hem eten en drinken vragen voor de reis, en een tent met een gouden top. Daarmee gingen ze naar een meer waar de prinses aan het roeien was. Hij zette de tent op en zette het eten klaar. De prinses kwam en at, en dronk buitenlandse wijn, ze werd dronken en sliep. Hij heeft haar meegenomen.

Prinses Vasilisa weigerde te trouwen zonder haar trouwjurk, vanaf de bodem van de zee. De koning stuurde de jager ervoor. Hij reed met het paard naar de zee, waar het paard een grote krab vond en dreigde hem te verpletteren. De krab vroeg het paard om het te sparen en riep alle krabben op om de bruidsjurk te halen.

Prinses Vasilisa weigerde te trouwen zonder dat de koning de jager opdroeg om in kokend water te baden. De jager ging naar zijn paard, dat zijn lichaam betoverde. Hij baadde in het kokende water en werd knap. De koning ging in hetzelfde water baden en stierf. Het volk nam de jager in plaats daarvan als koning en hij trouwde met de prinses.

1 op voorraad

Heeft u een vraag of heeft u een transportofferte nodig?


    Deel