Aanbieding!

Ingelegde tafel De Vuurvogel en Prinses Vasilisa

250,00

Verkocht

Ingelegde salontafel De Vuurvogel en Prinses Vasilisa.

Russisch sprookje met mythische vuurvogel gevisualiseerd in inlegwerk;

verschillende houtsoorten, dikke lak;

gemerkt "Kurban" Producties;

dit wordt vaak afgedaan als kitsch maar het vakmanschap is adembenemend;

afmetingen: 62 D x 116 B x 55 H cm,
bladdikte: 3,7 cm,

Uit Wikipedia:
Een koninklijke jager vond een veer van de vuurvogel en hoewel zijn paard hem ervoor waarschuwde, raapte hij hem op. De koning eiste dat hij hem de vogel zou brengen. De jager ging naar zijn paard, dat hem zei dat hij moest eisen dat er maiskolven over de velden werden uitgestrooid. Dat deed hij, en de vuurvogel kwam eten en werd gevangen. Hij bracht het naar de koning, die zei dat omdat hij dat had gedaan, hij hem nu prinses Vasilisa moest brengen om zijn bruid te zijn. Het paard liet hem eten en drinken vragen voor onderweg, en een tent met een gouden dak. Hiermee gingen ze naar een meer waar de prinses aan het roeien was. Hij zette de tent op en zette het eten klaar. De prinses kwam en at, en terwijl ze buitenlandse wijn dronk, werd ze dronken en sliep. Hij droeg haar weg.

Prinses Vasilisa weigerde te trouwen zonder haar trouwjurk, vanaf de bodem van de zee. De koning stuurde de jager erop af. Hij reed het paard naar de zee, waar het paard een grote krab vond en dreigde hem te verpletteren. De krab vroeg het paard om hem te sparen en riep alle krabben om de trouwjurk te halen.

Prinses Vasilisa weigerde te trouwen zonder dat de koning de jager beval een bad te nemen in kokend water. De jager ging naar zijn paard, dat zijn lichaam betoverde. Hij baadde in het kokende water en werd knap. De koning ging in hetzelfde water baden en stierf. De mensen namen in plaats daarvan de jager als koning en hij trouwde met de prinses.

NaamDe vuurvogel en prinses Vasilisa

ProducentKurban-producties

Productie periode2000s

OorsprongEuropa

Naamsvermelding_Marksgestempeld

Style traditioneel

Conditiezeer goed

Materialenhout; fineren

Kleurbruin, hout

Breedte116

Diepte62

hoogte55

VERKOCHT

Heeft u een vraag of wilt u een transportofferte?


    Delen