Eames geïnspireerde eettafel

395,00

Eames geïnspireerde eettafel

“In 1949 ontwierpen Charles en Ray Eames een salontafel als uniek meubelstuk voor hun eigen woning, het legendarische Eames House in Pacific Palisades, nabij Los Angeles. Sindsdien draagt ​​de tafel bij aan het unieke decor van dit historische interieur. Het rechthoekige tafelblad, dat tegelijkertijd een indruk geeft van eenvoud en luxe, was oorspronkelijk bedekt met bladgoud. Het onderstel met deuvelpoten is een variatie op het houten onderstel van de Eames Plastic Chairs. In de daaropvolgende jaren produceerden Charles en Ray Eames nog twee van deze tafels, maar dan met een marmeren blad.”-tekst: Vitra

Deze werden pas in de jaren 2010 in productie genomen toen Vitra een heruitgave van de Eames Coffee Table uitbracht. Nu is hij weer geüpdatet als eettafel, maar niet door Vitra.

een moderne herinterpretatie van het klassieke Eames stoelonderstel uit 1950

we hebben onlangs een aantal van deze bases verworven; ze zijn niet gelabeld, maar de labels zaten nooit op de benen; we hebben verschillende tops die we erop kunnen zetten; hier hebben we een gespikkelde donkergrijze formica top met zwarte rubberen rand (bumper) 

massief blond houten (beuken) poten met zwarte stalen beugels

wijnoogst, retro

leesmaatjesCharles en Ray Eames

DesignPeriode1950

Productie periode2010s

OorsprongEuropa

stijlretro

Voorwaardegoede, lichte slijtage

Materialenhout, staal

Kleurzwart, blond

Maatstandaard

Breedte106

Diepte106

hoogte72

1 op voorraad

Heeft u een vraag of wilt u een transportofferte?


    Delen